Mindenféle agymenés vitorlázásról, fenntartható életmódról

zöldségek

2013/04/06. - írta: -Vadember-

Üdv a fedélzeten!

Ahogy ígértem, folytatom az ehető tengeri növények közti csemegézést. Belecsapva a közepébe, mivel rengeteg növény van ami ehető, és képtelenség mindet felsorolni. Inkább kiválasztanék néhányat a kevésbé közismertek közül. Egyébként nagyon "kedvező" áron néhány száz forintért én már kaptam itthon előre csomagolt wakame salátát, hozzá szezámolajat, szójaszószt és az elmaradhatatlan chiliszószt - kiszerelésben hasonló  a tésztalevesekhez. Egyszer érdemes megkóstolni, és ez jó vízválasztó is lehet ízlésileg a késöbbiekre nézve. Szóval valakinek ufókaja lesz, másnak pedig igazi csemege.Fogyasztásuk általában frissen történik. Ha szeretnénk belőle eltenni "télire", akkor napon kiszáríthatjuk, fogyasztás előtt pedig vízben forraljuk, míg megszívja magát elég nedvességgel.Közben hallgathatunk zenét.

Tengeri szőlő ( nem azonos a tengeriszőlő/sóskaszőlő néven is ismert szárazföldi növénnyel )

Másik nevén a zöld kaviár. Íze borsos. Ecettel nyersen fogyasztják.

seagrapes.jpg

Klorella - szintén tengeri szuperkaja

Egysejtű zöldalga, amely csodákra képes nem csak magas tápértékével, de méregtelenítő, vírusölő, regeneráló hatása mellett a nehézfémsókat is kipucolja az emberből. Egyébként ezeket én is most fedezem fel utánaolvasás útján, és egyre nagyobb kedvet érzek az ilyen élelmiszerek fogyasztására .

chlorella.jpg

És jöjjön egy recept a napi bejegyzés végére a thehealtyfoodie.com jóvoltából,

Vizibicajsaláta :)

összetevők 1 személyre:

     saláta

  • Kb fél csészényi szárított Ecklonia bicyclis avagy Arame
  • 1fontnyi /0.45kg/ zöld főtt szójabab visszahűtve
  • 1 zöldhagyma felszeletelve
  • 2 evőkanál pirított szezámmag
  • 10 db mandula

     öntet

  • 2eáskanál fehér borecet
  • fél teáskanál szezámolaj
  • ízlés szerint só
  • 1 csipet "Sambal Oelek" ami egy chilipaszta - van benne halszósz, gyömbér, fokhagyma,nidling, lime lé,nyers cukor, rizs vagy  borecet

a "bringamoszatot" 10-15 percig forraljuk vízben, utána lecsöpögtetve használjuk. Szerintem a többi műveletet nem kell kifejtenem.)

bicajsaláta.jpg

terebessonline pedig jó barátunk

ha pedig kedvet kapunk az algatermesztéshez egy arra alkalmas idilli korallzátony közelében, akkor elengedhetetlen ismereteket tudunk beszerezni a FAO Fisheries and Aquaculture Department oldaláról....

 

komment
süti beállítások módosítása